Blog

Hoi, ik ben Twan, 19 jaar en wil jullie graag iets vertellen over Rowing Without Limits.

Gepubliceerd op:
4 Jan
2022
door:
Brock Sampson

Hoi, ik ben Twan, 19 jaar en wil jullie graag iets vetellen over Rowing without limits.

Deze organisatie zet zich in voor het roeien voor iedereen, met of zonder beperking. Zelf ben ik blind en kom er regelmatig roeien.Het is hun, of eigenlijk onze, ambitie om mensen met een visuele beperking kennis te laten maken met de roeisport, om het mogelijk te maken om te roeien voor iedereen, ook als je blind of slechtziend bent.

Niet alleen het kennismaken is belangrijk, ons doel is om voor iedereen die dat wil een omgeving te creëren waarin ze structureel kunnen roeien. Daarin onderscheidt Rowing without Limits zich van andere organisaties, die vaak mikken op een event. Wij willen voor mensen die dat willen wekeljiks roeitraining bieden. Of je rijk of arm bent, ziend of blind, jong of oud. Het doet er niet toe, iedereen moet kunnen roeien!

Coach Brock Sampson is de eigenaar en oprichter. Hij is Amerikaan en spreekt nog niet zo goed Nederlands. Door met hem te trainen is mijn Engels ook veel beter geworden. Aafje (een vrijwilligster en roeicoach) spreekt Nederlands, Engels en Turks.

Ik heb Brock ontmoet via mijn bijbaan als interviewer bij Zapp van Dedicon. Daar was ik zo enthousiast over het roeien en was er zo’n goede klik dat we in contact wilden blijven. Samen met hem roei ik regelmatig in Nijmegen. Ik ga daarheen met de bus en wordt door hem opgepikt. Dan roeien we een uurtje en gaan daarna altijd wat eten.

Wat ik leuk vindt aan het roeien is de cijfers. Brock (of Aafje) noemen de nummers en de wattages op waardoor ik kn zien hoe snel ik ga. Dit geeft mij extra motivatie en maakt mij competitief. Bij een sessie roeide ik 5 minuten in 2 minuten en 39 seconden. Daar was ik niet blij mee en we trainden dat binnen een uur naar 2 minuten en 16 seconden. Dit stapsgewijs dalen van de tijd gaf mij veel positieve energie en motivatie.

Ik vindt de cijfers leuk, maar daarnaast is het ook zeer nuttig voor je conditie. Je traint tegelijkertijd je rug, buik, benen en armen. Daarnaast is het ook een manier om alles te vergeten en jezelf volledig te focussen op het roeien. Zo kan roeien op een roeimachine ook competitief en leuk zijn. Daarnaat willen we ook gaan roeien op het water, dit is ook gebeurd afgelopen oktober.

Na de training gaan we altijd wat eten. We kletsen wat na onder het genot van en heerlijke sandwich. Daarna zet hij mij bij de bus af en ga ik weer naar huis.

Als je meer wilt weten over Rowing without Limits, of over roeien in het algemeen, bezoek dan de website rowingwithoutlimits.nl, of neem contact op met mij, of met Brock of Aafje, via info@rowingwithoutlimits.nl

Groeten,

Twan Driessen

Feel the Experience | Rowing for the Visually Impaired

Partners in the Netherlands join forces to offer people with a visual impairment the opportunity to get acquainted with rowing.

Bekijken

Donateur of vrijwilliger worden?

Neem contact op of support ons op allerlei manieren! Kies zelf welke jouw voorkeur heeft.